Hvorfor du bør begynne å spare nå!

 

Pensjon fremstår for de aller fleste som noe trivielt man egentlig ikke trenger å ta stilling til før man er blitt tilårskommen. Vår foreldregenerasjon kunne med stor sannsynlighet forberede seg på stabile ytelsesbaserte pensjonsutbetalinger. Disse tilsvarer 67 % av deres yrkesaktive inntekt og medførte at man i liten grad trengte å bekymre seg for pensjonstiden. Nedbetalte huslån og 2/3 av inntekten vil være behagelig for de fleste. Sannheten i dag er at en stadig større del av pensjonsutbetalingene vi kan forvente i fremtiden vil komme fra egen sparing. Jo yngre du er, desto mindre kan du forvente å få gjennom offentlige ordninger. Det første du bør gjøre er å danne deg en viss oversikt over hva du kan forvente å få utbetalt når du går av med pensjon, Skaff deg oversikt! gir deg en pekepinn på hvordan du kan danne deg et bilde av din forventede pensjon. Resultatet vil sannsynligvis ikke imponere deg nevneverdig. Dernest bør du vurdere hvorvidt forventningene om utbetalingene står i stil med ønskene du har for din pensjonstid.

(Artikkelen fortsetter under det imponerende bildet av en seddelbunke.)

cropped-penger.jpg

Hvis utsiktene til en pensjonstid i sus og dus ikke samsvarer med tallene norsk pensjon leverer bør du vurdere å gjøre tiltak. Det er her vi i penspar.no kommer på banen. Vi ønsker å formidle budskapet om at selv en liten innsats fra tidlig alder kan medføre en stor forskjell når man pakker kofferten for siste gang og forlater sin kontorpost. Man kan selvsagt velge å gjøre sparingen komplisert og tidkrevende dersom man ser på dette som en hobby, men det er vår erfaring at en enkel tankegang er veldig effektiv og lønnsom i det lange løp. Du kan se våres små eksempler her Rentes rente.

 

Gjennom våre neste blogginnlegg vil vi presentere de ulike offentlige pensjonsordninger, ulike private ordninger samt spennende nye spareprodukter for selvsparing. Vi vil også presentere våre egne pensjonsstrategier slik at vi blottstiller egen tankegang.

 

5 kommentarer om “Hvorfor du bør begynne å spare nå!

  1. Hei Lisbeth,

   vi vil anbefale deg å samle disse hos en tilbyder ja. Da er det lurt å gjøre litt research hvilke kostnader som er forbundet med valgene av spareprodukter.

   Samler du de hos en tilbyder får du langt bedre oversikt. Velger du indeksfond eller andre produkter som har lave årlige utgifter vil dette gi deg en god ekstraavkastning når du en dag går av med pensjon. Dette grunnet rentes rente effekten og det faktum at selv 1 % årlig i ekstra omkostninger kan gi store utslag, særlig om du er ung og det er lenge til du skal pensjonere deg:-)

   Mange er ikke klare over at det er arbeidsgiver som betaler utgiftene til å drifte innskudspensjonen din så lenge du er ansatt. Når du endrer arbeidsgiver og ordningen blir –> pensjonskapitalbevis må du selv betale omkostningene for fondsvalgene dine. Da kan det være lurt å tenke indeksfond.

   Håper det var nyttig!

   Mvh

   Pensjonskarene

   Liker

 1. Hvis det er noen som ikke har full oversikt over hvilke pensjonskapitalbevis eller andre pensjonsavtaler, så skjønner vi det godt! Men hvis du logger inn på http://www.norskpensjon.no så får du full oversikt over avtaler og hvor mye du har spart.

  Full oversikt over tilbydere og pris på pensjonskapitalbevis finner du her: https://www.finansportalen.no/pensjon/pensjonskapitalbevis. Her kan du også ta «gebyrsjekken», noe som er nyttig dersom du vurderer å bytte. Husk imidlertid på at det ikke bare er gebyrer og kostnader som er avgjørende for hvor mye du får utbetalt som pensjonist, i hvilken grad pensjonsselskapet klarer å generere avkastning er også veldig viktig.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s