Hva er Alderstilpasset pensjon og hvorfor bør du velge det?

 

Det kan være krevende å sette seg inn de ulike spareprofilene som tilbys av Pensjonsselskapene. Det enkle er derfor ofte det beste!

I dag tilbyr de fleste selskapene en Alderstilpasset pensjonsparingsportefølje der det er alderen din som avgjør i hvilken risiko (andel aksjer) din portefølje investeres i. Pensjonsselskapet vil automatisk tilpasse porteføljesammensetningen med din alder. Det er litt ulik praksis hos de ulike leverandørene, men prinsippet er det samme. Figuren nedenfor skisserer prinsippet for justeringen i porteføljesammensetning.

Alderstilpasset

Så hvorfor er dette så lurt? Når man er ung har man en lang sparehorisont. Man tåler da større svingninger i avkastning, gitt at man på lang sikt får en høyere avkastning. For en enkel innføring i rentes rente kan du lese mer her. Etter hvert som pensjonsalder nærmer seg vil det være ønskelig med mindre risiko og svingninger for å bevare det investerte beløpet. I alderstilpasset pensjonssparing vil sparingen tilpasses alderen din og andelen aksjer reduseres gradvis når du når en viss alder. Både nye og eksisterende midler vil inn i denne profilen. Nedtrappingen kan starte allerede fra er 40 år. Når du går av med pensjon vil din portefølje hovedsakelig bestå av sikre investeringer med mindre verdisvingninger, men også litt aksjer for å gi litt ekstra krydder i portefølje.

Sjekk din spareprofil og bytt til alderstilpasset pensjon!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s