Usikker på hva Pensjonskapitalbevis er?

Du har kanskje et, men vet ikke helt hva det er. Kanskje vet du ikke engang at du har det.

Dersom du har byttet arbeidsgiver en eller flere ganger, så har du mest sannsynlig et Pensjonskapitalbevis. I hvert fall dersom du har jobbet i en privat bedrift og at arbeidsforholdet har vart i minimum 12 måneder og at du jobbet minimum 20 prosent stilling.

Artikkelen fortsetter under denne sexye illustrasjonen av hva som skjer med innskudspensjonen din når du slutter i jobb.

PKAPB

 

Et Pensjonskapitalbevis er oppspart pensjon du har fra en tidligere arbeidsgiver hvor du har hatt innskuddspensjon. Det er et beløp i kroner og det vil automatisk bli forvaltet av det pensjonsselskapet som arbeidsgiveren din hadde valgt. Når du slutter er det imidlertid DU som selv ansvarlig for å plassere og investere pensjonskapitalbeviset på en hensiktsmessig måte.

Det første du bør gjøre er å velge hvilket pensjonsselskap du vil plassere hos. Du bør her velge det selskapet som kan gi deg høyest avkastning og laveste kostnader. Det er nemlig du, ikke arbeidsgiver som både foretar valg av Pensjonsselskap og må betale løpende kostnader. Det er neimen ikke enkelt å vite hvem du skal velge!

Men sjekk historisk avkastning hos leverandørene her: https://www.norskpensjon.no/rapportering/ og ta gebyrsjekken her: https://www.finansportalen.no/pensjon/gebyrsjekken-pensjonskapitalbevis/

Etter at du har valgt selskap bør du flytte ALLE Pensjonskapitalbevis til dette selskapet. Hvorfor det? Jo, da blir administrasjonsgebyrene lavere. Når gebyrene blir lavere, blir din pensjon høyere. I tillegg får du en bedre oversikt. De aller fleste selskapene bistår med overføring av Pensjonskapitalbevis via nettet, gratis.

Du får full oversikt over pensjonskapitalbevisene dine på ved å logge inn på www.norskpensjon.no.

En finfin video om Pensjonskapitalbevis finner du her: https://www.finansportalen.no/pensjon/fra-tidligere-arbeidsgivere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s