Regjeringen foreslår nye regler for pensjonssparing i privat sektor – Får dette betydning for deg?

VG kan avsløre at Regjeringen foreslår endrede regler for pensjonssparing. Endringene som er foreslått tror vi vil styrke pensjonsrettighetene for de aller fleste. På samme tid ønsker vi ytterligere styrking av pensjonsordningene i privat sektor.

Det viktigste forslaget som vil fremlegges for Stortinget er at du selv får styre din egen pensjonskonto. Det innebærer at du skal ha rett til å samle din pensjonskapital på egen konto i arbeidsgivers pensjonsordning. Det gjør at du vil kunne stå fritt til å velge en annen pensjonsleverandør, enn den arbeidsgiver har valgt.

Hensikten med dette er å redusere kostnader. 800 millioner kroner årlig estimeres det i høringsutkastet! Det vil naturligvis også bli lettere å holde oversikten når man ikke må forholde seg til pensjonskapitalbevis i hytt og dynetrekk.

Et annet forslag er fjerning av dagens regel om at du må være ansatt i 12 måneder for å få pensjon. Det synes vi er på sin plass! Dette vil styrke pensjonsoppsparingen for de som jobber mye midlertidig og skifter jobb ofte. Selv om det er små summer kan man gå glipp av en fin pensjonsutbetaling dersom man mister disse.

Så hva med spørsmålet om hvem som skal betale for administrasjonen av pensjonssparingen? «Kostnader til forvaltning av tidligere opptjent pensjonskapital dekkes av medlemmet. Foretaket/ arbeidsgiver dekker kostnad til forvaltning av den pensjonskapital medlemmer har opptjent i arbeidsforholdet. Foretaket dekker også kostnader til administrasjon av ordningen», står det i forslaget. Dette er ingen endring i forhold til dagens ordning, foruten at pensjonskapitalen er samlet på en konto.

Samtidig vil det å samle alt på 1 pensjonskonto gir mer valgfrihet. Dette kan være en fordel og en ulempe. Uansett så krever det mer innsikt og god grunn til å følge pensjonsguttene fremover!!

(vi oppsummerer etter dette bildet av en tilfeldig valgt mann som ikke er helt fornøyd)

Bored

 

Det er imidlertid noen svakheter og mangler i forslaget:

 

  • Vi savner imidlertid en oppjustering av minimumssparingen fra arbeidsgiver på 2 %. Dette rammer i stor grad lavtlønnede, pensjonsguttene mener dette er en usosial ordning. Vi noterer oss også at Stortinget justerte opp maksinnskuddet da de selv gikk over til innskuddspensjon. Man kan jo selv spekulere i om Stortingsrepresentantene har 2 % eller 8 % (Hint, du trenger ikke gjette).
  • LO har ønsket at nyordningen skulle gjelde fra første krone man tjener inn som arbeidstager, men grensen vil fortsatt stå på 1 G. Dette innebærer at at arbeidstakere med inntekt på mindre enn 94000 ikke vil bli med i ordninger. Det medfører også at lavtlønnede får relativt sett mindre pensjon. Usosialt sier pensjonsguttene.
  • Videre har det også vært et krav om at det kreves minimum 20 % stilling for å få pensjon fra arbeidsgiver. Dette endres heller ikke. Igjen er dette noe som burde vært adressert, dette rammer studenter, deltidsarbeidende og andre som ikke kan eller vil jobbe mer.
  • Heller ikke lærlinger og ungdom under 20 år får bli med i ordningen.

 

Forslaget er under behandling og vil fremmes for Stortinget, trolig først til våren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s