IPS – Pensjonsguttene kommer til kort

I førjulstiden er det lett å la seg rive med. Mye fint er blitt sagt om IPS og vi pensjonsgutter har forsøkt å fremstille ordningen så balansert som mulig. Den eminente bloggeren Eivind Berg har her skrevet et solid innlegg som belyser grunnene til å styre klar av IPS 2.0.

Det er verdt å lese hele innlegget hans da oppsummeringen ikke er så dyster som hans gjennomgang skulle tilsi. Oppfordringen om å gjøre dine egne individuelle vurderinger står fast. Les deg opp, sjekk tilbydernes kostnader og regler og spar (litt) hvis du har anledning!

Eivinds innlegg kan balanseres med denne positive godbiten vi skrev tidigere i høst. Vi forstår at det er forvirrende begreper tilknyttet IPSordningen. Man får i realiteten et rentefritt lån, verdt å merke seg.

Vi kan opplyse om at pensjonsguttene i disse dager oppretter sine egne IPS – ordninger. Vi har fokusert på lave kostnader og solide fondsutvalg. Vi er ikke i posisjon til å spare fullt beløp årlig men vil begge to sette inn en pen slump årlig. Vi har selvsagt vurdert dette opp mot kredittkortgjeld (Saklig at pensjonsgutter har slikt), huslån (behagelig belåningsgrad) og andre utestående fordringer fra kemner og fut. Den eldste av de to liker også at pengene er låst til pensjonsformål. Da kan man ikke stikke sugerøret i denne kontoen så snart man har lyst på nye gadgets eller fjongt hageutstyr.

Forøvrig kan dette ansees som en generell anbefaling av Eivinds blogg. Han skriver omfattende om sparetemaer.

error-2129569_1920

2 kommentarer om “IPS – Pensjonsguttene kommer til kort

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s