Alternative statsbudsjetter og trussel mot IPS

Nå har ikke pensjonsguttene for vane å drive politiske synsing, men det blir svært fristende i disse tidene med alternative budsjetter. Da IPS ordningen ble innført var dette støttet av et bredt flertall, kun SV var i mot.

I årets alternative budsjett fra AP kan vi lese følgende.

Pensjonsklipp

Her legger vi merke til flere ting. AP ønsker at tjenestepensjon skal gjelde fra første krone. Veldig positivt, dette vil hjelpe svært mange i lavtlønnede yrker som arbeider i det private. Dernest ønsker Arbeiderpartiet å avvikle IPS med grunnlag i at ordningen har et skatteinsentiv. Pensjonsguttene vil påpeke at dette ikke er snakk om en reduksjon i skatt. Man får et skattefradrag påfølgende år som må betales tilbake ved uttak. Pensjonsguttene ville vært uenige, men mer forståelsesfulle for at AP f. eks hadde foreslått å fjerne skjermingen av innskudd mot formuesbeskatning. Det hadde gitt mening for et arbeiderparti.

En ren avvikling vil føre til at mange titalls tusen småsparere må avvikle en ordning som skal bøte på for lave offentlige pensjoner i fremtiden. Dette går direkte på bekostning av den stabilitet og kontinuitet man trenger for privat pensjonssparing.  Som vi har nevnt flere ganger må man ikke spare maksimumsbeløpet for at IPS skal bli et viktig bidrag når man blir pensjonist. Starter man tidlig nok kommer man langt med 100kr måneden!

Vi håper AP snur, og beklager vårt sterke politiske engasjement. Neste innlegg skal være kjedelig og med 100 % pensjonsfokus!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s