Ikke sov bort pensjonen din!

Selv om vi Pensjonsguttene lever og ånder for pensjonssparing, er pensjonssparing kjedelig og uengasjerende for de aller fleste. I tillegg er det komplekst og for mange er dette noe som ligger langt inn i fremtiden. Dette blir for tung å sette seg inn i. Mange tenker nok at «det ordner seg»

koala-bear-9960_1920

DNB har foretatt kundeundersøkelser med sine pensjonskunder. Hensikten var å finne ut hvilken holdning kundene har til sparing og pensjonssparing spesielt. Svarene er nedslående. Blant annet sier kundene:

·         40 % vet ikke hvilken pensjonsordning de har

·         50 % vet ikke hvor mye deres arbeidsgiver sparer for dem i deres Innskuddspensjonsordning

·         70 % som starter i en ny jobb er ikke opptatt av pensjonsordningen når de vurderer tilbudet

Kundene sier også at Staten vil ta vare på dem og at de egentlig ikke er interessert i dette «pensjonsgreiene». Hele bransjen har en stor jobb å gjøre for å heve interessen for området. En viktig grunn til at folk ikke interesserer seg er at folk tidligere har hatt mindre ansvar for egen pensjon i den norske velferdsstaten, men dette er nå i ferd med å endres. En aldrende befolkning, en dyr velferdsstat vil gi et lavere pensjonsbidrag fra Staten. Samtidig vil pensjonsreformen med en overgang fra Ytelsespensjon til Innskuddspensjon for private arbeidsgivere gi et lavere bidrag fra arbeidsgiver. Arbeidstaker har et mye større ansvar selv. Et ansvar mange ikke er villige til å ta.

Det er ikke tvil om at pensjonssparing er viktig for fremtiden til de fleste nordmenn. Spørsmålet er hvordan bransjen kan skape et større engasjement og interesse for temaet. Du kan lese mer om våre starttips her, her og her!

Omagraf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s