Hva gjør du med alle skattepengene?

Desember er en kjær måned av flere grunner. Ribbestek, pinnekjøt, torsk, rypestegg og ikke minst halv skatt for folk og fe. Det er naturligvis fristende å bruke pengene på gaver, glitter og glamour. Og det skal man kunne unne seg. Det kan likevel være lurt å tenke litt langsiktig. Vi drister oss til noen forsiktige forslag.

Kredittkort

Få nedbetalt kredittkortene dine etter årets julehandel. Det er deilig å entre 2019 uten dyr gjeld. I tillegg kommer gjeldsregisteret på nyåret. Da vil all kredittverdigheten din telles som lån. Kanskje et nyttårsforsett skal være å klippe noen kort?

Billån

Har du billån? Er renten høyere enn boliglånet ditt? Følger du tommelfingerregelen om å nedbetale minst like mye som størrelsen på det årlige verditapet?  Her kan man ta et skippertak før julestria og komme seg ajour.

Dersom du har billån med veldig lav rente er det ingenting i veien for å hive noen tusenlapper i boliglånet eller noen hundrelapper på bufferkonto.

Skattefradrag

31.12 nærmer seg med stormskritt og nå er tiden inne for å få banket inn de siste skattefradragene. BSUen skal naturligvis være full for lenge siden, men hva med en ekstra tusenlapp i IPSen din?

Føler du deg slu? Hva med å støtte en god sak samtidig som du får noe igjen fra staten? Gaver til veldedige organisasjoner på 500kr eller mer gir skattefradrag. På skatteetatens hjemmesider finner du en oversikt over organisasjoner som gir fradrag. Gir du 500 kroner i din kjære mors navn får du 140 kroner igjen. God deal!

Eller hva med å støtte Stian sin gode sak? Følg linken og støtt til skattefradragene renner inn på konto!

God advent!

 

 

 

En kommentar om “Hva gjør du med alle skattepengene?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s