Nordmenn blir smartere, men vi har mye å gå på!

Tall fra Verdipapirfondenes forening (VFF) viser heldigvis at enda flere nordmenn sparer i verdipapirfond. 52.310 nye spareavtaler ble opprettet i 2018, noe som gir totalt 905.292 totalt. Eller omtrent én avtale for hver femte nordmann. Gjennomsnittsbeløpet er 958 kr. Utviklingen er god både i antall spareavtaler og snittbeløp per avtale. Det er gledelig å se for pensjonsguttene!

Til omas innlegg

Kilde: Verdipapirenes forening

Men…. Det som er skuffende er at det totalt sett er så få aktive avtaler. Det burde vært minst én per nordmann, mens det nå er kun hver femte! Og tallene tar heller ikke hensyn til at det mest sannsynlig er flere avtaler for mange nordmenn. De aller aller fleste bør ha en spareavtale i et aksjefond, unge som gamle. De aller fleste har noe å spare til, enten det er hus, bil, ferie, pensjon eller arv til barn og barnebarn.

Hvorfor sparing i fond er så lurt? Vi minner våre leser om de viktigste argumentene.

1.       Det er disiplinerende å spare et fast beløp i måneden

2.       Sparingen går av seg selv

3.       Du får ta del i den langsiktige veksten i aksjemarkedet

4.       Timingrisikoen (dvs risikoen for å kjøpe på topp og selge på bunn) reduseres ved å spare et fast beløp hver måned

I tillegg så går bare 38 prosent av spareavtalene gjennom aksjesparekonto (ASK). De aller fleste privatpersoner er tjent med å opprette en ASK og sette opp en spareavtale gjennom den.

Bruk sommerferien godt. Opprett en liten spareavtalte etter dagens tur i bassenget. Du kan gjerne begynne med et uvesentlig beløp, men bare begynn:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s