Gjeldsregisteret – Hvor ille ute er du?

I starten av juli ble gjeldsregisteret for norske privatpersoner lansert. Dette vil få stor betydning for deg når du søker lån, enten det er til hus, bil eller forbruk. Pensjonsguttene anbefaler deg å gjøre en opprydningsjobb slik at unødvendige kredittkort ikke hindrer deg i å få boliglån.

Gjeldsregisteret, hva er det egentlig? Hensikten med gjeldsregisteret er å forebygge gjeldsproblemer i private husholdninger. Dette gjøres ved at banker og andre kredittytere gis mulighet til å sjekke hvor mye kreditt og forbruksgjeld en lånesøker allerede har. Via gjeldsregisterets nettsider kan du og bankene sjekke hvor mye usikret gjeld du har og ikke minst hvilke kredittrammer du har. Det siste er veldig viktig når du skal søke f.eks. boliglån. Kredittrammene dine tas nemlig med når banken skal vurdere hvor mye du kan lån. Klipp i stykker alle kortene du ikke bruker og sørg for at utsteder sletter dem. Har du for mange kredittkort kan det i verste tilfelle sørge for at du ikke har nok lånekapasitet når du skal kjøpe din drømmebolig.

Et godt tips er å logge seg på gjeldsregisteret sine hjemmesider for å skaffe deg oversikt. Vi tipper at du blir overasket over hva som ligger der, det ble i hvert fall pensjonsguttene! Deretter kontakter du de kortutstederne som du ikke bruker og ber dem om å slette kortet. Du kan også be om å få redusert kredittrammer som du ikke behøver.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s