Hvorfor ikke lage en liten spareavtale øremerket pensjon? Det er enkle greier!

Dette innlegget inneholder en link til Nordnet som potensielt kan generere inntekter til pensjonsguttene. Les mer om dette i siste avsnitt. Nå snakker vi pensjon!

Først må du bestemme deg om du skal låse sparingen frem til pensjonsalder (tidligst 62-år) eller om du vil dra fordel av utsatt skatt og ha full fleksibilitet. Vi anbefaler altså at du enten sparer i IPS eller på ASK konto, du kan lese mer om forskjellene her.

Alternativt kan man selvfølgelig kombinere disse to kontotypene. Ved å spare en liten månedlig sum på IPS og en større sum på ASK får en det beste fra begge verdener. Man får utsatt skatt på innskutt beløp med skattefradrag påfølgende år på IPSkontoen og man har bedre fleksibilitet på ASKkontoen, dersom man trenger pengene raskere enn mann\ kvinne\ transperson hadde sett for seg. Husk imidlertid at penger man sparer i fond må ha en sparehorisont på minst fem år. Hvis du tror at du trenger pengene tidligere bør du først begynne med en bufferkonto.  

Når man har bestemt seg for kontotype bør en opprette faste månedlige trekk. Innledningsvis kan dette fint være lave beløp. Hvis beløpene ikke påvirker hverdagsøkonomien er det lettere for at man lar disse løpe (og gjør deg rik på lang sikt). Så kan man heller velge å øke beløpene etterhvert. Det viktigste er å begynne!

Vi oppsummerer;

  1. Bestem deg for spareform. ASK eller IPS.
  2. Opprett månedlige trekk i nettbank og på spareplattform
  3. Velg fond. DNB Global indeks, KLP Aksjeverden Indeks eller Storebrand Indeks – alle markeder er gode alternativer med lave kostnader som sikrer markedsavkastning.
  4. Len deg tilbake og slapp av!

Pensjonsguttene har siden bloggens spede start i 2017 nådd flere håndfuller med trofaste lesere. Disse har lidd seg gjennom våre trauste og begivenhetsløse innlegg om renter, aksjefond og det som verre er. Så langt har vi ikke tjent en krone på vårt harde arbeid og lenge tenkte vi at lønnen kommer i himmelen. Da vi nylig fikk en forespørsel fra Nordnet om en betalt link til deres sider ble vi svært nyfikne. Vi har tidligere anbefalt Nordnet som spareplattform og de er en leverandør vi kan stå inne for. Hvis du klikker her og oppretter en konto på Nordnet drypper det noen kroner på oss. De har ryddige nettsider, gir deg tilgang til alle de riktige kontotypene(ASK og IPS) og har et bredt fondsunivers. Vi bruker selv Nordnet til vår sparing.

En kommentar om “Hvorfor ikke lage en liten spareavtale øremerket pensjon? Det er enkle greier!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s