All time high pensjonsvenner!

Globale aksjemarkeder når stadig nye all-time highs denne høsten. Spesielt er det amerikanske aksjemarkedet brennhett og opp over 25 % hittil i år. Oppgangen er drevet av lave renter, utsikter til at handelskrigen, i hvert fall delvis, går mot slutten og ålreite selskapsresultater. Investorer jubler og ikke minst kan nordmenn glede seg over at oljefondet har passert 10 000 milliarder kroner, eller 10 139 745 126 466 kroner! Det er nesten 2 millioner per nordmann, ikke verst! Siden oppstart i 2006 har omtrent halvparten av markedsverdien er avkastning på fondets investeringer. Fondet har blitt tilført i overkant av 3 300 milliarder kroner fra staten. Resten av markedsverdien er svingninger i kronekursen.

 

finansbilde

Om du har fulgt med på våre anbefalinger på bloggen har også du tjent penger i aksjemarkedet i år. For fremtidig sparing håper pensjonsguttene at oljefondets resultater kan være til inspirasjon. Med en avkastning på 7 % årlig, som ikke er helt urealistisk i aksjemarkedet, vil du doble pengene dine på 10 år! Ja, du må regne med svingninger underveis, slik oljefondet har. Men med jevn sparing over tid vil du etter all sannsynlighet sitte igjen med mer penger enn om du har latt de bli værende på bankkonto…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s