Oppsummering av spareåret 2019!

2019 er nå bak oss og det endte med en særdeles god utvikling de globale aksjemarkedene. Det amerikanske aksjemarkedet ledet an med europeiske aksjer ikke langt bak. S&P 500 ga en avkastning på 30,7 %, mens Euro Stoxx 600 ga investorer 26,8 %. Her i Norge ble ikke oppgangen like stor. En oppgangen på 16,5 % er likevel godt over et «normalår» på børsen.

Dersom du har fulgt pensjonsguttenes oppfordring om å spare jevnlig i aksjemarkedet har du også fått vært med på denne reisen.

Omalito 2019

Hva er grunnen til at pilene i aksjemarkedet har pekt oppover? Det er ikke inntjeningen til selskapene. Selskapenes inntjeningsvekst viser en flat utvikling. Også estimatene for det nye året har også kommet betydelig ned. Oppgangen i aksjemarkedene kan forklares som en effekt av både en rekyl fra nedturen høsten 2018, men ikke minst bedret sentiment og optimisme. Alt-i-alt har dette medført til at aksjemarkedene har blitt vesentlig dyrere enn før. La oss håpe at inntjeningen til selskapene tar seg opp slik at oppturen fortsetter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s