Pensjonskonto – Til glede for deg og meg!

Nye regler for egen pensjonskonto vil tre i kraft 1. januar 2021. Dette medfører noen endringer som pensjonsguttene mener er til stor fordel for deg som sparer til pensjon!

Fordelen med egen pensjonskonto er at du får bedre oversikt over pensjonen din og en billigere forvaltning. Du vil få redusert totale administrasjonskostnader, og trolig vil du også få lavere pris på forvaltning av midlene.

Egen pensjonskonto innebærer at du som har en innskuddsordning hos din arbeidsgiver vil få samlet pensjonskapitalbevis (PKB) fra tidligere arbeidsforhold sammen med din eksisterende innskuddspensjon. Dette vil bli lagt inn i den ordningen du har innskuddspensjon gjennom din arbeidsgiver. Dessverre vil du ikke kunne få lagt inn din Individuelle Pensjonssparing (IPS). Dette er noe pensjonsguttene synes er uheldig, da dette vil deg som pensjonssparer en fullstendig oversikt over din pensjonssparing (utover folketrygden) på ett sted. Samtidig ville du kunne spart kostnader på dette. Vi kan jo håpe at dette kommer på plass ved en senere anledning.

Når pensjonskonto kommer trenger du heldigvis ikke gjøre noen ting. Din innskuddspensjon og pensjonskapitalbevis vil automatisk samles der du har din innskuddspensjon. Du har imidlertid mulighet til å flytte til en selvvalgt leverandør i etterkant av dette. Da vil du måtte dekke kostnaden selv, men du vil få en kompensasjon fra arbeidsgiver til dekke deler av kostnaden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s